Πένες με πέστο μαϊντανού και φιστίκι Αιγίνης

Πένες με πέστο μαϊντανού και φιστίκι Αιγίνης
  • Προετοιμασία
    5 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    140

Πένες με πέστο μαϊντανού και φιστίκι Αιγίνης

Ένα πέστο γεμάτο γεύσεις και αρώματα απο την όμορφη Αίγινα. Οι γεύσεις του μαϊντανού με τα φιστίκια Αιγίνης δένουν αρμονικά μεταξύ τους και αγκαλιάζουν τα ζυμαρικά δημιουργώντας ένα συνδυασμό μοναδικό. Τα αρώματα που αναδύονται απο το συγκεκριμένο πιάτο κατά την προετοιμασία είναι εκπληκτικά….

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.

    Step 1

    Σε νερό που βράζει ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και κρατάμε 100-150γρ νερό από τα ζυμαρικά.

    Step 2

    Σε ένα μπλέντερ βάζουμε 70γρ μαϊντανό, 70γρ ψίχα από φιστίκια αιγίνης , 15γρ σκόρδο, 80γρ ελαιόλαδο, 60γρ παρμεζάνα τριμμένη,2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά τα υλικά.

    Step 3

    Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το πέστο, 150-200γρ νερό από τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά ανακατεύοντας.

    Step 4

    Μόλις γλασάρουν μετά από 3-4 λεπτά περίπου τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με χοντροσπασμένη ψίχα από φυστίκια Αιγίνης και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *