Μανιτάρια με πιπεριές αλά σπεντζοφάϊ

Μανιτάρια με πιπεριές αλά σπεντζοφάϊ
  • Προετοιμασία
    10 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    2
  • View
    238

Μανιτάρια με πιπεριές αλά σπεντζοφάι

Μια παραλλαγή από το υπέροχο σπενζτοφάι, αντικαθιστώντας το λουκάνικο με μανιτάρια. Ένας μεζές για τις ημέρες της νηστείας, ή για όσους γενικότερα αποφεύγουν τις ζωικές πρωτεΐνες. Μοναδικό, γευστικό και συνάμα καυτερό όπως το αυθεντικό. Στη συγκεκριμένη συνταγή για να πετύχουμε τα αρώματα και τις γεύσεις από το λουκάνικο χρησιμοποιούμε υπέροχα μπαχαρικά όπως καπνιστή πάπρικα, μπαχάρι, κίμινο. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το λατρέψετε.

Ingredients

    Directions

    Vegan συνταγή για περιόδους νηστείας.

    Step 1

    Με καλά στιμμένο χαρτί καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα και τα κόβουμε στα 2.

    Step 2

    Σε καυτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές για 3-4 λεπτά.

    Step 3

    Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και ρίχνουμε το κρεμμύδι σωτάροντάς για 1-2 λεπτά ακόμα.(Μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι)

    Step 4

    Προσθέτουμε τον πελτέ, το σκόρδο, το μπαχάρι, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο ανακατεύοντας και μετά από 1 λεπτό δυναμώνουμε τη φωτιά στο δυνατό και σβήνουμε με το κρασί.

    Step 5

    Μόλις πιεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό προς μέτριο, καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Recipe Reviews

    • ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΛΩΝΙΖΑΚΗ

      Ναιgeorgia

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *