Πικάνια στη σούβλα

Πικάνια στη σούβλα
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour
  • Έτοιμο
    5
  • View
    332

Πικάνια στη σούβλα

“Πικάνια” είναι μια κοπή κρέατος στη βραζιλία. Εννοούμε λοιπόν το καπάκι του κιλότου με το λίπος του. Είναι ένα κρέας πολύ μαλακό διότι προέρχεται απο ένα μύ του ζώου που δεν δουλεύεται ιδιαίτερα. Προτείνουμε να το ψήσετε medium(63 βαθμούς) για να απολαύσετε μια υπέροχη γεύση και μαλακή υφή. Μπορείτε να το συνοδεύσετε ιδανικά με μια σάλτσα τσιμιτσούρι(βλ. συνταγή στο site μας)

Ingredients

    Directions

    Δεν θέλει πολλά μπαχαρικά. Για ψήσιμο medium rare εσωτερική θερμοκρασία: 58 βαθμοί, για medium εσωτερική θερμοκρασία: 63 βαθμοί, για welldone: εσωτερική θερμοκρασία: 71 βαθμοί.

    Step 1

    Βάζουμε την πικάνια σε ένα ξύλο κοπής, την σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε κάθετα σε κομμάτια πλάτους 5-6 εκατοστών.

    Step 2

    Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα καπνιστή.

    Step 3

    Γυρίζουμε τα κομμάτια σαν μισοφέγγαρο με το λίπος προς τα έξω και τα περνάμε στη σούβλα.

    Step 4

    Ψήνουμε σε ψησταριά υγραερίου στους 250-300 για 15 λεπτά και στη συνέχεια στους 200 για άλλα 45 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία των κομματιών να πάει στους 63(αν το θέλουμε medium).

    Step 5

    Βγάζουμε τη σούβλα απο την ψησταριά, σκεπάζουμε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.

    Step 6

    Κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης του κρέατος φτιάχνουμε την τσιμιτσούρι για να το συνοδεύσουμε.(βλ. συνταγή στο site μας)

    Conclusion

    Σερβίρουμε κόβοντας το κάθε κομμάτι σε πλάγιες φέτες (ταλιάτα) και πασπαλίζουμε με σάλτσα τσιμιτσούρι. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *