Φαχίτας με κοτόπουλο

Φαχίτας με κοτόπουλο
  • Προετοιμασία
    10mins
  • Μαγείρεμα
    10mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    348

Φαχίτας με κοτόπουλο
Μεξικάνικο πιάτο που ανοίκει στην κατηγορία των finger foods. Η νοστιμιά τους αναδεικνύεται μέσα απο την απλότητά τους. Είναι πολύ κοντά στα δικά μας τα σουβλάκια με πίτα και προσφέρεται για να πλαισιώσει μια φιλική συνεστίαση ή ενα παιδικό πάρτι.

Ingredients

    Directions

    Σερβίρουμε πάντα ξεχωριστά τα υλικά ώστε ο κάθε ένας να τα φτιάξει όπως θέλει.

    Step 1

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το κοτόπουλο, τη μουστάρδα, το κάρυ, το κίμινο, τη ρίγανη, το πιπέρι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.

    Step 2

    Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα τις αποσύρουμε.

    Step 3

    Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε και απο τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

    Step 4

    Έπειτα προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές, σβήνουμε με το λεμόνι και μόλις το πιεί ρίχνουμε το κρασί.

    Step 5

    Μόλις πιεί το κρασί και γλασάρει η σάλτσα είναι έτοιμο και το αποσύρουμε σε ένα πιάτο.

    Step 6

    Σε ξεχωριστά μπολάκια βάζουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι ανακατεμένο με το μπούκοβο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Step 7

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλιά του γλυκού μπάρμπεκιου σώς, ½ κουταλιά του γλυκού κίμινο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια σώς.

    Conclusion

    Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα δίσκο ή ξύλο κοπής τις τορτίγιες, το μπόλ με τη ντομάτα, το μπόλ με το κρεμμύδι, το μπόλ με το μαϊντανό, το μπόλ με τη σώς και το πιάτο με το κοτόπουλο και ο κάθε ένας φτιάχνει μόνος του με την τορτίγια το δικό του φαχίτας βάζοντας μέσα τα υλικά που εκείνος θέλει και τυλίγοντάς το σαν σουβλάκι. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *