Ριγκατόνι με σύγκλινο

Ριγκατόνι με σύγκλινο
  • Προετοιμασία
    10 mins
  • Μαγείρεμα
    20 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    293

Ριγκατόνι με σύγκλινο

Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε ένα κλασικό υλικό της παραδοσιακής μας κουζίνας, το σύγκλινο μάνης. Η νοστιμιά που δίνει το σύγκλινο στη συνταγή αυτή είναι εκπληκτική. Η Ελληνική παραδοσή μας προσφέρει πολύ νόστιμα υλικά τα οποία είναι ικανά να απογειώσουν οποιοδήποτε πιάτο! Γι αυτό λοιπόν προτείνουμε να τα χρησιμοποιείτε σε όλες σας τις συνταγές απο τις πιο πολύπλοκες μέχρι τις πιο απλές.

Ingredients

    Directions

    Συνταγή κατάλληλο για ενα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα.

    Step 1

    Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο,το σκόρδο και το σύγκλινο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πράσο

    Step 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το θυμάρι και τον πελτέ ανακατεύοντας συνεχώς για μισό λεπτό.

    Step 3

    Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

    Step 4

    Παράλληλα με τη σάλτσα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα ριγκατόνι 2-3 λεπτά λιγότερο απο το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία,

    Step 5

    Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, κρατάμε 200γρ νερό απο αυτό που τα βράσαμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει μαζί με το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά στη μέση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πιούν το νερό και να γλασάρουν.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *