Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας με φύλλο κανταϊφι

Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας με φύλλο κανταϊφι
  • Προετοιμασία
    20 mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour
  • Έτοιμο
    6
  • View
    160

Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας με φύλλο κανταϊφι

Πειραματιζόμενος με ένα παραδοσιακό γλυκό οδηγήθηκα σε ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο γλυκό με έντονες γεύσεις και αρώματα. Το βασικότερο συστατικό σε αυτό το γλυκό που θα καθορίσει τη γεύση και τα αρώματά του είναι το βούτυρο και η σοκολάτα. Γι αυτό λοιπόν σας προτείνω να διαλέξετε καλής ποιότητας βούτυρο και σοκολάτα και σας εγγυώμαι οτι σίγουρα θα έχετε κι ένα καλό αποτέλεσμα

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε πυρίμαχο ταψί 25Χ35 εκατοστά.

    Step 1

    Σε ένα μπόλ ρίχνουμε 4 αυγά μεσαία, 110γρ σιμιγδάλι ψιλό, 100γρ γάλα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά (1-2 λεπτά περίπου)

    Step 2

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 900γρ γάλα, 180γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 1 βανίλια, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αχνίσει.

    Step 3

    Στη συνέχεια με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα από την κατσαρόλα στο μπόλ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

    Step 4

    Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα από το μπόλ και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

    Step 5

    Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε και εκτός φωτιάς ρίχνουμε 150γρ κουβερτούρας σε κομμάτια και 50 γρ βούτυρο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουμε μια βελούδινη σοκολατένια κρέμα.

    Step 6

    Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπόλ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει.

    Step 7

    Στη συνέχεια μόλις ξεπαγώσει το φύλλο κανταϊφι το αφρατεύουμε ξεχωρίζοντάς το με τα χέρια (το ξάνουμε) και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε για να μην ξεραθεί.

    Step 8

    Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε 250γρ βούτυρο με προσοχή ώστε να μην γίνει νερό και διαχωριστεί.

    Step 9

    Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25Χ35 και στρώνουμε το μισό φύλλο έτσι ώστε να καλύψουμε καλά τον πάτο και τα τοιχώματα με τέτοιο τρόπο ώστε οι άκρες του φύλλου να περισσεύουν από το σκεύος 3-4 εκατοστά.

    Step 10

    Αλείφουμε καλά το φύλλο με την μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και αφού ανακατέψουμε λίγο την κρέμα την ρίχνουμε στο ταψί.

    Step 11

    Στη συνέχεια καλύπτουμε καλά την κρέμα με το υπόλοιπο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

    Step 12

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

    Step 13

    Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.

    Step 14

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 150γρ χυμό πορτοκαλιού, 105γρ νερό, 600γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 50γρ γλυκόζη, 1 ξύλο κανέλας, το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα λιώσει η ζάχαρη.

    Step 15

    Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αμέσως περιχύνουμε το γλυκό με μια κουτάλα της σούπας.

    Conclusion

    Αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα να πιεί το σιρόπι και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *