Κρέπες με πραλίνα μπανάνα μπισκότο

Κρέπες με πραλίνα μπανάνα μπισκότο
  • Προετοιμασία
    30mins
  • Μαγείρεμα
    20mins
  • Έτοιμο
    10
  • View
    287

Κρέπες με πραλίνα μπανάνα μπισκότο

Μαγική συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να τις σερβίρετε με όποιο υλικό θέλετε. Εμείς εδώ βάλαμε πραλίνα, μπανάνα και μπισκότο. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει 4 βασικά υλικά : αλεύρι, αυγά, γάλα, βούτυρο. Αν θέλουμε να κάνουμε γλυκές βάζουμε ζάχαρη, αλάτι και βανίλια, ενώ για αλμυρές βάζουμε μόνο αλάτι. Tip : Αν θέλετε να γίνουν λίγο πιο αφράτες μπορείτε να αντικαταστήσετε το 20% της ποσότητας του γάλακτος με κρέμα γάλακτος.

 

Ingredients

    Directions

    Η συγκεκριμένη ζύμη βγάζει 9-10 κρέπες σε τηγάνι με βάση 22 εκατοστά.

    Step 1

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα, τα αυγά,τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε με ένα συρμα για 1 λεπτό.

    Step 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογεννοποιηθούν καλά τα υλικά και να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.

    Step 3

    Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

    Step 4

    Βάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό 22 εκατοστών σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 1/3 απο ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.

    Step 5

    Μόλις λυώσει το βούτυρο με μια κουτάλα της σούπας αδειάζουμε στο τηγάνι μια κουταλιά απο το μείγμα και περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε ο χυλός να καλύψει τελείως τον πάτο του.

    Step 6

    Μόλις πάρει χρωμα και ξεκολάει απο τη μια πλευρά γυρνάμε την κρέπα απο την άλλη μεριά και μόλις πάρει χρώμα και απο αυτή την πλευρά την αφαιρούμε και βάζουμε την επόμενη.(Συνολικός χρόνος κάθε κρέπας 2-3 λεπτά)

    Step 7

    Κάθε φορά που βλέπουμε ότι το τηγάνι έχει στεγνώσει προσθέτουμε μια μύτη απο 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και συνεχίζουμε.

    Step 8

    Για να τις γεμίσουμε τώρα βάζουμε στο ¼ της κρέπας 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα, απο πάνω βάζουμε 1 μπανάνα μέτρια κομμένη σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας μας.

    Conclusion

    Διπλώνουμε την κρέπα στα 4 και την σερβίρουμε πασπαλίζοντάς την με σιρόπι βύσινο. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *