Σουπιές με μανιτάρια

IMG 20240227 195416c scaled
  • Προετοιμασία
    10 mins
  • Μαγείρεμα
    55 mins
  • Έτοιμο
    3
  • View
    147

Σουπιές με μανιτάρια

Τι να πούμε τώρα για να περιγράψουμε αυτό το πιάτο…. Τα αρώματά του….Οι γεύσεις του …… Δεν υπάρχουν…. Υπέροχο! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο οποιοδήποτε κρέας! Μια πολύ καλή πρόταση για περιόδους νηστίας και όχι μόνο. Τελικά τα θαλασσινά αν συνδυαστούν με τα σωστά υλικά μπορούν να συνθέσουν εκπληκτικές συνταγές.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε μεγάλη πλασοτέ κατσαρόλα.

    Step 1

    Σε ζεστή κατσαρόλα πλασοτέ ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια σε δυο δόσεις αλατίζοντάς τα ελαφρώς και πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για 3-4 λεπτά την κάθε δόση μέχρι να μαλακώσουν και τα αποσύρουμε σε ένα μπολ.(Αν δούμε ότι στη δεύτερη δόση έχουν πιεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε 2 κουταλιές ακόμα)

    Step 2

    Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 2-3 λεπτά και τις αποσύρουμε και αυτές στο μπολ με τα μανιτάρια.

    Step 3

    Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τις σουπιές, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το σκόρδο, τον μάραθο, το τζίντζερ, το κάρυ, το θυμάρι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

    Step 4

    Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 4-5 λεπτά, αλατίζουμε ελαφρώς, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό προς μέτριο, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

    Step 5

    Προσθέτουμε το χυμό από 1-2 λεμόνια μέτρια και μετά από 1 λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *