Σαλάτα με κολοκύθια και ροδάκινο

IMG 20230724 213328Β scaled
  • Προετοιμασία
    5 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    2
  • View
    155

Σαλάτα με κολοκύθια και ροδάκινο

Η απολυτα καλοκαιρινή σαλάτα. Μια συνταγή εξαιρετικά δροσιστική με υπέροχες γεύσεις και αρώματα. Αρκετά ανάλαφρη που μπορεί να συνοδεύσει γεύματα με κρεατικά και όχι μόνο. Ο συνδυασμός του ψητού κολοκυθιού με το ψητό ροδάκινο στη σχάρα και την υπέροχη βινεγκρέτ με άρωμα πορτοκαλιού δίνουν μια ιδιαίτερη γευστική νότα στο πιάτο. Τέλος η προσθήκη του ροκφόρ έρχεται να συμπληρώσει ευχάριστα τα υπόλοιπα στοιχεία και να δώσει χαρακτήρα.

Ingredients

    Directions

    Ψήνουμε τα κολοκύθια με το ροδάκινο σε σχαροτήγανο.

    Step 1

    Με το μαντολίνο κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές οριζόντιες φέτες.

    Step 2

    Το ίδιο κάνουμε και με το ροδάκινο αφού πρώτα το ξεφλουδίσουμε με ένα μαχαίρι και αφαιρέσουμε το κουκούτσι.

    Step 3

    Βάζουμε το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε πρώτα τις φέτες του κολοκυθιού και από τις δυο πλευρές (ένα λεπτό από την κάθε πλευρά) και τις αποσύρουμε σε ένα μπολ.

    Step 4

    Στη συνέχεια ψήνουμε τις φέτες από το ροδάκινο (ένα λεπτό από την κάθε πλευρά), τις κόβουμε κατά μήκος στα 3 και τις τοποθετούμε και αυτές στο μπολ με τα κολοκύθια.

    Step 5

    Σε ένα σέικερ ρίχνουμε 37γρ ελαιόλαδο, 8γε χυμό λεμονιού, 20γρ χυμό πορτοκαλιού, 10γρ ξύδι μπαλσάμικο, ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 πρέζα αλάτι, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχουμε μια βινεγκρέτ.

    Step 6

    Αδειάζουμε τη βινεγρέτι στο μπολ με τα κολοκύθια και το ροδάκινο και ανακατεύουμε καλά.

    Step 7

    Με μια τσιμπίδα τοποθετούμε τα κολοκύθια με το ροδάκινο σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με λίγη από τη βινεγκρέτ που έχει μείνει στο μπολ.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς με φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μπούκοβο, λίγα φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη και τέλος με το χέρι σπάμε από πάνω ελάχιστη ποσότητα από ροκφόρ. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *