Ψαρονέφρι με μπέικον

Ψαρονέφρι με μπέικον
  • Προετοιμασία
    10 mins
  • Μαγείρεμα
    20 mins
  • Έτοιμο
    2
  • View
    316

Ψαρονέφρι με μπέικον

Μια ωραία πρόταση για ένα διαφορετικό μεζέ σερβιρισμένο με μια σάλτσα μουστάρδας η οποία το πηγαίνει σε άλλο επίπεδο!!! Μπορείτε άνετα να το σερβίρετε σε επίσημο τραπέζι ή και σε τραπέζι με διάφορους μεζέδες. Μια καλή πρόταση για να το συνοδεύσετε είναι οι τραγανές πατάτες τηγανιτές : https://cookingroutes.com/recipe/τραγανές-πατάτες-τηγανιτές/

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε τηγάνι στην αρχή και κατόπιν ταψάκι, ή απο την αρχή τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο.

    Step 1

    Σε ένα γουδί για μπαχαρικά αλέθουμε καλά το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.

    Step 2

    Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης στον πάγκο της κουζίνας και στρώνουμε πάνω του κάθετα τις φέτες του μπέικον ώστε η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη μέχρι τη μέση.

    Step 3

    Με ένα πινέλο απλώνουμε τη μουστάρδα πάνω στις φέτες του μπέικον και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και αλατίζουμε.

    Step 4

    Πάνω στο μπέικον τοποθετούμε το ψαρονέφρι και με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε ρολό και σφίγγουμε.

    Step 5

    Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια το βγάζουμε απο τη μεμβράνη και με ένα σπάγγο δένουμε το ρολό κάθετα σε αποστάσεις 1 εκατοστού ώστε να μην μας ανοίξει το μπέικον κατα το ψήσιμο.

    Step 6

    Σε καυτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ρολό μέχρι να πάρει χρώμα απο όλες τις πλευρές.

    Step 7

    Στη συνέχεια βάζουμε το ρόλό σε ένα ταψάκι στο οπίο έχουμε στρωσει τα κλωνάρια απο το θρούμπι και τη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 63-64 βαθμούς κελσίου.(για 20-25 λεπτά περίπου).

    Step 8

    Μόλις ψηθεί το βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί, έτσι ώστε μόλις το κόψουμε να μην βγούν όλοι οι χυμοί του και είναι στεγνό.

    Conclusion

    Έπειτα το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και το σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με σάλτσα μουστάρδας. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *