Μανιτάρια πορτομπέλο ιμάμ

Μανιτάρια πορτομπέλο ιμάμ
  • Προετοιμασία
    15-20 mins
  • Μαγείρεμα
    40 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    136

Μανιτάρια πορτομπέλο ιμάμ

Μια παραλλαγή του κλασικού ιμάμ μπαϊλντί που φτιάχνεται παραδοσιακά με μελιτζάνες. Εμείς εδώ αντικαταστήσαμε τις μελιτζάνες με τα μανιτάρια πορτομπέλο. Μια ποικιλία με μεγάλα μανιτάρια τα οποία λόγω του μεγέθους και της κοιλότητά τους είναι κατάλληλα για αυτή τη συνταγή. Αρώματα και γεύσεις μοναδικές. Δοκιμάστε τα!!!

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα για να χωρέσουμε τα μανιτάρια.

    Step 1

    Σε ζεστό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν.(για 7-8 λεπτά περίπου)

    Step 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο με τον πελτέ και τα μπαχαρικα ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό.

    Step 3

    Μετά απο 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε την ντομάτα με το δυόσμο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.

    Step 4

    Σε ένα ταψί πασπαλίζουμε με λάδι και 4-5 κουταλιές τη σούπας τριμμένη ντομάτα ή ντοματοχυμό και στρώνουμε τα μανιτάρια ανάποδα έτσι ώστε η εσωτερική τους πλευρά να είναι προς τα πάνω για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.

    Step 5

    Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι και πιπέρι και με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει.(Αν περισέψει γέμιση τη ρίχνουμε στο ταψι)

    Step 6

    Πάνω απο τη γέμιση στο κάθε μανιτάρι βάζουμε 1 κομμάτι φέτας και το πασπαλίζουμε με ελιαόλαδο, ρίγανη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

    Step 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 40 λεπτά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε 2-3 μανιτάρια στην κάθε μερίδα(ανάλογα με το μέγεθος) πασπαλίζοντάς τα με μαϊντανο ψιλοκομμένο Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *