Κυκλαδίτικο χοιρινό ροστό

Κυκλαδίτικο χοιρινό ροστό
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour and 30 mins
  • Έτοιμο
    5
  • View
    158

Κυκλαδίτικο χοιρινό ροστό

Μια υπέροχη συνταγή απο τις όμορφες κυκλάδες. Παραδοσιακά το φτιάχνουμε  με χοιρινό ή πρόβατο. Υπέροχες γεύσεις και αρώματα αναδεικνύονται απο αυτό το πιάτο. Το σερβίρουμε με ζυμαρικά ή με πατάτες τηγανιτές. Άλλη μια συνταγή βγαλμένη απο την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Ingredients

    Directions

    Σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας.

    Step 1

    Φροντίζουμε τα κομμάτια του κρέατος να είναι τελείως στεγνά σκουπίζοντάς τα με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.

    Step 2

    Σε ζεστή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις πλευρές.

    Step 3

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε τον πελτέ με το μπαχάρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σοταριστεί ο πελτές. (1-2 λεπτά περίπου)

    Step 4

    Στη συνέχεια σβήνουμε με τα δύο κρασιά χαμηλώνουμε στο μέτριο προς δυνατό και μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 10 λεπτά.

    Step 5

    Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε στο μέτριο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε για 1,5 ώρα με κλειστό καπάκι.

    Conclusion

    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα Νάξου και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *