Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    45mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    506

Σουπιές με σπανάκι

Μια αρκετά θρεπτική και νόστιμη συνταγή. Συνταγή κατάλληλη για περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Ο συνδυασμός της σουπιάς με σπανάκι τα οποία δένουν αρμονικά με το μάραθο και το λεμόνι δημιουργεί ένα πιάτο φανταστικό με γεύσεις μοναδικές.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε μια μέτρια κατσαρόλα.

    Step 1

    Σε ζεστή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3-4 κουταλιές στη σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο, το σέλερι και τις σουπιές για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

    Step 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα απο 1 λεμόνι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ και σε μισό λεπτό σβήνουμε με το κρασί.

    Step 3

    Μόλις εξατμιστεί το κρασί χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και ρίχνουμε λίγο λίγο το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.

    Step 4

    Αφού έχουμε ρίξει όλο το σπανάκι και έχουν φύγει τα υγρά του προσθέτουμε τον άνιθο, τον μάραθο, το χυμό λεμονιού και σε 1 λεπτό ρίχνουμε και το ζώμό λαχανικών.

    Step 5

    Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

    Step 6

    Αν δούμε οτι μετά απο 45 λεπτά το φαγητό έχει πολύ νερό δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε χωρίς το καπάκι για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να γλασάρει η σάλτσα.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *