Μανιτάρια με χυλοπίτες

Μανιτάρια με χυλοπίτες
  • Προετοιμασία
    10 mins
  • Μαγείρεμα
    50 mins
  • Έτοιμο
    5
  • View
    273

Μανιτάρια με χυλοπίτες

Μια πολύ ωραία και νόστιμη συνταγή με ένα υπέροχο παραδοσιακό υλικό όπως οι χυλοπίτες. Σε αυτή τη συνταγή τα μανιτάρια παίρνουν επάξια τη θέση του κρέατος και σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά δημιουργούν ενα πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Σερβίρουμε κλασικά με παραδοσιακή μυζήθρα.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε χυλοπίτες μικρές πελοποννήσου.

    Step 1

    Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι, για 4-5 λεπτά περίπου. (Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε περίπτωση που χαθεί τελείως)

    Step 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

    Step 3

    Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά με τον πελτέ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για 1 λεπτό μέχρι να σωταριστεί και ο πελτές.

    Step 4

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε την ντομάτα, τα φυλλαράκια απο το φρέσκο θυμάρι, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

    Step 5

    Στη συνέχεια προσθέτουμε 1000γρ ζωμό κότας ή λαχανικών καυτό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε 500γρ χυλοπίτες, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρέυουμε με κλειστό καπάκι για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ανα 2 λεπτά για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.

    Step 6

    Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει πριν σερβίρουμε.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φυλλαράκια απο φρέσκια ρίγανη και τριμμένη μυζήθρα. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *