Καλτσούνια με τυρί

DSC 0062Β scaled
  • Προετοιμασία
    1 hour and 30 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    6
  • View
    116

Καλτσούνια με τυρί

Το ταξίδι μας στηΚρητική παραδοσιακή κουζίνα συνεχίζεται με αυτή την υπέροχη συνταγή. Γεύσεις και αρώματα απο μια μαγική κουζίνα που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη Ελληνική γαστρονομία. Μέσα απο τα υπέροχα τυριά λοιπόν αυτής της συνταγής ταξιδεύουμε στην υπέροχη Κρήτη. Και φυσικά τι καλύτερο για να τη συνοδεύσουμε απο την Κρητική ρακή.

Ingredients

    Directions

    Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.

    Step 1

    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 200γρ αλεύρι σκληρό, 100γρ γιαούρτι στραγγιστό, 10γρ ελαιόλαδο, 30γρ ρακί, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο και χτυπάμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια βελούδινη ζύμη.

    Step 2

    Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή με μια ώρα να ξεκουραστεί.

    Step 3

    Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα και με ένα πιρούνι την πολτοποιούμε.

    Step 4

    Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο ανθότυρο, την τριμμένη γραβιέρα, τη σκόνη μαραθόσπορου, πασπαλίζουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι για να φτιάξουμε τη γέμιση.

    Step 5

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και αφού πάρουμε το πρώτο με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με διάμετρο 30 εκατοστά.

    Step 6

    Με ένα κουπάτ 6,5 εκατοστών κόβουμε το φύλλο σε δίσκους. (Τα κομματάκια της ζύμης που θα περισέψουν τα πλάθουμε, τα ανοίγουμε σε φύλλο και τα κόβουμε και αυτά με το κουπάτ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία)

    Step 7

    Στο κέντρο του κάθε δίσκου βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού 4-5γρ από τη γέμιση και με ένα πινέλο αλείφουμε την άκρη του δίσκου περιμετρικά με νερό.

    Step 8

    Γυρίζουμε τη μια άκρη του φύλλου πάνω στην άλλη σκεπάζοντας τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε την άκρη για να κολλήσει καλά.

    Step 9

    Κάνουμε το ίδιο με όλα τα κομμάτια της ζύμης.

    Step 10

    Τα βάζουμε αρχικά σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίσουν από το ελαιόλαδο.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με μαύρο σουσάμι και μέλι. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *