Τορτιλιόνι με σουτζούκι

Τορτιλιόνι με σουτζούκι
  • Προετοιμασία
    5 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    2
  • View
    122

Τορτιλιόνι με σουτζούκι

Ένα υπέροχο ζυμαρικό με ένα εξαιρετικό αλλαντικό παντρεύονται και δημιουργούν μια πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολή και πολύ γρήγορη συνταγή οταν δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγειρική και θέλετε κάτι γρήγορο και γευστικό. Τα αρώματα που αναδύονται απο το σουτζούκι δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο πιάτο.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.

    Step 1

    Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε 250γρ ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και κρατάμε 200γρ νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά.

    Step 2

    Σε ζεστό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σουτζούκι για 1 λεπτό.

    Step 3

    Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.(3-4 λεπτά περίπου)

    Step 4

    Σβήνουμε με 150γρ κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε 200γρ ντομάτα κονκασέ, 1 κουταλιά της σούπας μέντα ψιλοκομμένη, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.

    Step 5

    Έπειτα προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με 200γρ από το νερό τους, 50γρ κρέμα γάλακτος, 100γρ τριμμένη παρμεζάνα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ανοιχτό καπάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιούν το νερό και να γλασάρουν.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *