Προβατίνα κοκκινιστή με παπαρδέλες

Προβατίνα κοκκινιστή με παπαρδέλες
  • Προετοιμασία
    20 mins
  • Μαγείρεμα
    3 hours
  • Έτοιμο
    5
  • View
    362

Προβατίνα κοκκινιστή με παπαρδέλες

Τι να πούμε τώρα για αυτό το υπέροχο φαγητό. Με τον τρόπο που το μαγειρεύουμε, αργά και σε σιγανή φωτιά, μαλακώνει τόσο πολύ και μελώνει τόσο ωραία που δεν γίνεται να σταματήσεις να τρώς. Τα αρώματα δε που βγαίνουν απο την κουζίνα την ώρα που μαγειρεύεται αναδύονται σε όλη τη γειτονιά. Το συνοδεύουμε με καλό κόκκινο κρασί.

Ingredients

    Directions

    Θέλει αργό μαγείρεμα για 3 ώρες.

    Step 1

    Με απορροφητικό χαρτί στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια της προβατίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

    Step 2

    Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια της προβατίνας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές και τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο.

    Step 3

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και στην ίδια κατσαρόλα που σωτάραμε το κρέας ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.(για 3-4 λεπτά περίπου)

    Step 4

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει (μετά απο 1 λεπτό) προσθέτουμε τον πελτέ με τα μπαχαρικά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό για να σωταριστούν και να βγάλουν τα αρώματά τους.

    Step 5

    Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, την κονκασέ και προσθέτουμε και το κρέας.

    Step 6

    Συμπληρώνουμε με το νερό για να καλυφτεί το κρέας, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ρίχνουμε το ξύλο κανέλας, 2 φύλλα δάφνης, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά(ίσα που να βράζει) για 3 ώρες.

    Step 7

    Μετά απο 3 ώρες αν δούμε οτι έχει πολύ νερό δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι μέχρι να κατέβει λίγο η σάλτσα και να πήξει.(15-20 λεπτά περίπου)

    Step 8

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100γρ βούτυρο και 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

    Step 9

    Περιμένουμε να λυώσει το βούτυρο και μόλις πάρει ελαφρύ καφέ χρώμα αποσύρουμε.(Προσοχή να μη μας καεί)

    Conclusion

    Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ώς εξής: πασπαλίζουμε την πιατέλα με τριμμένο τυρί, πάνω στο τυρί στρώνουμε τις παπαρδέλες, πασπαλίζουμε ξανά με τριμμένο τυρί και με ένα κουτάλι της σούπας τις πασπαλίζουμε με το λυωμένο βούτυρο, τέλος απλώνουμε τη σάλτσα και το κρέας πάνω απο τα ζυμαρικά. Καλή σας όρεξη!!!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *