Προβατίνα στη γάστρα με μακαρόνια

Προβατίνα στη γάστρα με μακαρόνια
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    3 hours and 15mins
  • Έτοιμο
    5
  • View
    355

Προβατίνα στη γάστρα με μακαρόνια

Μια εκπληκτική συνταγή με ένα είδος κρέατος που χρειάζεται αργό μαγείρεμα και πολύ υπομονή. Όμως στο τέλος το αποτέλεσμα θα σας οδηγήσει σε άλλα γευστικά μονοπάτια!!! Προτείνουμε μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκατοστών (μπριζολάκια) για τη συγκεκριμένη συνταγή. Ιδανικό υλικό για να τη συνοδεύσουμε είναι τα χοντρά μακαρόνια που χρησιμοποιούμε και για το παστίτσιο.

Ingredients

    Directions

    Ιδανικό ζυμαρικό για αυτη τη συνταγή είναι τα μακαρόνια που χρησιμοποιούμε για το παστίτσιο.

    Step 1

    Σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα στεγνώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο κουμπέμπα και το αλάτι και απο τις δυο πλευρές.(Αν δεν έχουμε κουμπέμπα χρησιμοποιούμε το κοινό πιπέρι)

    Step 2

    Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα και απο τις δυο πλευρές και το αποσύρουμε σε ένα πιάτο.

    Step 3

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

    Step 4

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο με τα μπαχαρικά και μόλις μυρίσουν προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύοντας συνεχώς για μισό λεπτό.

    Step 5

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος μαζί με οτι ζουμί έχουν βγάλει και βράζουμε για 3-4 λεπτά.

    Step 6

    Έπειτα μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα, προσθέτουμε 2lt καυτό ζωμό κότας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 3 ώρες.

    Step 7

    Μετά απο 3 ώρες βγάζουμε το καπάκι της γάστρας σπρώχνουμε το κρέας στην άκρη και προσθέτουμε τα μακαρόνια αφήνοντας τη γάστρα ανοιχτή.

    Step 8

    Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο φούρνο για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας τα μακαρόνια κάθε 2 λεπτά ελέγχοντας το νερό. (Αν δούμε οτι στεγνώνουν και πάνε να κολλήσουν προσθέτουμε λίγο καυτό νερό)

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Recipe Reviews

    • antonred17

      Εγώ αντί να σωτάρω το κρέας στην κατσαρόλα, το έριξα στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα κι από κει στη γάστρα.
      Το άρωμα της ψησταριάς το απογείωσε το αποτέλεσμα!

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *