Μοσχάρι κοκκινιστό με λαχανικά

Μοσχάρι κοκκινιστό με λαχανικά
  • Προετοιμασία
    30mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour and 30 mins
  • Έτοιμο
    5
  • View
    409

Μοσχάρι κοκκινιστό με λαχανικά

Ένα πολύ ωραίο φαγητό που μυρίζει Ελλάδα. Η καλύτερη περίοδος για να το μαγειρέψουμε είναι όταν τα λαχανικά είναι στην εποχή τους. Είναι ενα φαγητό με υπέροχες γεύσεις τόσο απο τα λαχανικά όσο και απο το κρέας. Το “πάντρεμα” του κρέατος με τα λαχανικά που γίνεται σε αυτή τη συνταγή μας οδηγεί σε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Ingredients

    Directions

    Φαγητό που μαγειρεύεται όταν τα λαχανικά είναι στην εποχή τους.

    Step 1

    Σε καυτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.(Αν χρειαστεί λάδι κατά τη διάρκεια του σωταρίσματος προσθέτουμε)

    Step 2

    Σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί ώστε να είναι τελείως στεγνά και τα αλατοπιπερώνουμε απο όλες τις πλευρές.

    Step 3

    Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει απο όλες τις πλευρές και το αποσύρουμε.

    Step 4

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

    Step 5

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τηγανισμένα λαχανικά με το κρέας, το σκόρδο, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το ξύλο κανέλας και μόλις μυρίσει βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας για μισό λεπτό.

    Step 6

    Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε την ντομάτα αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα.

    Conclusion

    Αν δούμε ότι έχει πολύ νερό, μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να δέσει η σάλτσα. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *