Ζυμαρικά με τόνο

Ζυμαρικά με τόνο
  • Προετοιμασία
    10 mins
  • Μαγείρεμα
    30 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    241

Ζυμαρικά με τόνο

Μια υπέροχη συνταγή που προέρχεται απο την όμορφη Ιταλία. Ο συνδυασμός του τόνου με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά δημιουργούν ένα πιάτο μαγικό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος ζυμαρικού θέλουμε. Εμείς εδώ χρησιμοιήσαμε σπαγγέτι. Σας συνιστούμε να την δοκιμάσετε.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι.

    Step 1

    Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν.(4-5 λεπτά περίπου)

    Step 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο και με ένα πιρούνι τον σπάμε σε κομμάτια ανακατεύοντας.

    Step 3

    Μετά απο 1 λεπτό ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει δυναμώνουμε τη φωτιά στο δυνατό, προσθέτουμε τον πελτέ με την καπνιστή πάπρικα ανακατεύοντάς συνεχώς για να σωταριστούν για 1 λεπτό.

    Step 4

    Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, την τεριάκι σώς, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.(Στα τελευταία 4-5 λεπτά προσθέτουμε τον άνιθο και το δυόσμο)

    Step 5

    Παράλληλα με τη σάλτσα βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο απο το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

    Step 6

    Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα μαζί με 200γρ απο το νερό τους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουντας για να πάει παντού η σαλτσα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να γλασάρουν τα ζυμαρικά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με γκρεμολάτα ή ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *