Σαλάτα με παντζάρια καρότα και ρόκα

Σαλάτα με παντζάρια καρότα και ρόκα
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Έτοιμο
    2
  • View
    168

Σαλάτα με παντζάρια καρότα και ρόκα

Μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα με γεύσεις και αρώματα που συνδυάζονται αρμονικά και βγάζουν ένα πολύ ιδιαίτερο γευστικό απο τέλεσμα. Ο γλυκόξινος χαρακτήρας της ισορροπεί μοναδικά με την πολύ ιδιαίτερη και αλμυρή γεύση του τυριού σε συνδυασμό με την τραγανότητα των καραμελωμένων καρυδιών.

Ingredients

    Directions

    Αν δεν θέλουμε να βράσουμε τα καρότα με τα παντζάρια μπορούμε να τα τρυπίσουμε με ένα πιρούνι, να τα τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο και να τα ψήσουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200 μέχρι να μαλακώσουν.

    Step 1

    Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρι και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει.

    Step 2

    Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα καρύδια, τα ανακατεύουμε με την λιωμένη ζάχαρη και τα αδειάζουμε σε μια λαδόκολλά για να κρυώσουν.

    Step 3

    Μόλις κρυώσουν τα χοντροσπάμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι.

    Step 4

    Σε ένα μπόλ βάζουμε 10γρ ξύδι μπαλσάμικο, 20γρ ελαιόλαδο, 20γρ χυμός, πορτοκαλιού, 10γρ χυμός λεμονιού, 20γρ μέλι, 10γρ μουστάρδα, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά με το φτερό μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά.

    Step 5

    Σε ένα μπόλ βάζουμε τα παντάρια, τα καρότα, τη ρόκα, τη μέντα, τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

    Conclusion

    Στη συνέχεια σερβίρουμε τη σαλάτα βάζοντάς τη με μια τσιμπίδα σε πιάτο και την πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα καρύδια, το χοντροσπασμένο μπλέ τυρί και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *