Κοτόπουλο στη λαδόκολλα

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα
  • Προετοιμασία
    2 hours
  • Μαγείρεμα
    2 hours
  • Έτοιμο
    4
  • View
    497

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα

Ένα φαγητό που φέρει και την ονομασία σαν “κοτόπουλο εξοχικό”. Μεζές απο τους λίγους, νόστιμος απλός και γεμάτος αρώματα και μαγικές γεύσεις. Στη συνταγή αυτή το κοτόπουλο με την προσθήκη των μπαχαρικών και των φρέσκων μυρωδικών γίνεται κάτι μοναδικό και ονειρικό που θα σας οδηγήσει σε πολύ όμορφα γευστικά μονοπάτια. Δοκιμάστε το!!!

Ingredients

    Directions

    Μαρινάρουμε τουλάχιστον 2 ώρες.

    Step 1

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το κοτόπουλο, 20γρ μουστάρδα, 10γρ τεριάκι σώς, 10γρ ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι τουγλυκού κάρυ, 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα, ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, 10-12γρ αλάτι, 4-5 λεπτές φέτες τζίντζερ, 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, 10 ντοματίνια ολόκληρα, 150γρ κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και τα ανακατεύουμε καλά.

    Step 2

    Σκεπάζουμε το μπόλ με το κοτόπουλο με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

    Step 3

    Έπειτα στον πάγκο της κουζίνας στρώνουμε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και άρχικά βάζουμε τα κλωνάρια απο τα φρέσκα μυρωδικά δημιουργώντας ένα κρεβάτι.

    Step 4

    Πάνω στα μυρωδικά τομοθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου εναλλάξ με τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τα κομμάτια απο το τυρί.

    Step 5

    Τυλίγουμε καλά με τις λαδόκολλες και το αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε το πακέτο που φτιάξαμε σε μια σχάρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για 2 ώρες.

    Conclusion

    Το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια το σερβίρουμε μέσα στο αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα σε μια πιατέλα πασπαλίζοντάς το με φρέσκο θυμάρι. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *