Ρολάκια με τυρί

Ρολάκια με τυρί
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    20 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    183

Ρολάκια με τυρί

Έχουμε κόσμο στο σπίτι μαςκαι θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο που θα συνοδεύσει ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα ή ένα ουζάκι? Τι καλύτερο λοιπόν απο αυτή τη γρήγορη συνταγή με απλά καθημερινά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Μπορούμε να τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό σε γεύμα ή και σαν μεζέ.

Ingredients

    Directions

    Βγαίνουν περίπου 16 ρολάκια.

    Step 1

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το ανθότυρο, τον άνηθο, τον πελτέ, το πιπέρι τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν.

    Step 2

    Ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας 8 φύλλα κρούστας , το ένα πάνω στο άλλο, και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.(Έτσι έχουμε 16 φύλλα)

    Step 3

    Στην άκρη του πρώτου φύλλου απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας κοφτή γέμιση κατα μήκος σχηματίζοντας μια παχιά γραμμή και αφήνουμε 2 εκατοστά κενό απο την κάθε πλευρά.

    Step 4

    Πασπαλίζουμε το φύλλο ελαφρά με ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε ρολό αφού πρώτα γυρίσουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μην χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο.

    Step 5

    Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα και τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα.

    Step 6

    Αλείφουμε τα ρολάκια με λάδι και τα πασπαλίζουμε με μαυρο σουσάμι.

    Step 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 στον αέρα για 20 λεπτα.

    Conclusion

    Σερβίρουμε όλα μαζί σε πιατέλα ή σε μερίδες, 4 ρολάκια στην κάθε μερίδα πασπαλίζοντας με χοντροκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *