Σαρδέλες ρολάκια με μυρωδικά

IMG 20230826 142552β scaled
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    2
  • View
    390

Σαρδέλες ρολάκια με μυρωδικά

Ένα ίσως απο τα γευστικότερα ψάρια της χώρας μας. Παρόλη την απλότητά του και την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο κανένα μεγάλο και ακριβό ψάρι. Εμείς εδώ τη μαγειρεύουμε με ένα πολύ γρήγορο και απλό τρόπο δημιουργώντας ένα μεζέ μαγικό. Ίσως είναι ο ιδανικότερος μεζές για τσίπουρο. Ένας καλοκαιρινός μεζές που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτιο σας.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκατοστών.

    Step 1

    Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες τις καθαρίζουμε από τα εντόσθια και τις φιλετάρουμε χωρίς να διαχωρίσουμε τα δυο φιλέτα.

    Step 2

    Στο μούλτι βάζουμε 2 φέτες ψωμί τόστ, 5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες, 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα και τα χτυπάμε για μισό λεπτό μέχρι να γίνουν τρίμματα.

    Step 3

    Σε καυτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα τρίμματα μέχρι να ξεραθούν ελαφρώς και να ροδίσουν ανακατεύοντάς τα συνεχώς.(3-4 λεπτά περίπου)

    Step 4

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σοταρισμένα τρίμματα, τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

    Step 5

    Απλώνουμε τα φιλέτα στον πάγκο της κουζίνας με την πέτσα προς τα κάτω.

    Step 6

    Βάζουμε 1 κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση στη μέση του κάθε φιλέτου και ρολάρουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρολό.

    Step 7

    Τοποθετούμε τα ρολά με τη σειρά σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με τα τρίμματα που έχουν περισσέψει, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

    Step 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα στη μέση του φούρνου για 15 λεπτά.

    Step 9

    Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλουμε) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε τοποθετώντας τα φιλέτα σε μια πιατέλα και πασπαλίζοντάς τα με φρέσκο ελαιόλαδο, ξερή ρίγανη και μπούκοβο. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *