Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour and 30 mins
  • Έτοιμο
    5
  • View
    347

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Τι πιο κλασικό μαμαδίστικο Κυριακάτικο φαγητό απο αυτή την υπέροχη συνταγή!!! Αναμνήσεις πολλές… Δεν υπάρχει Ελληνικό σπίτι που να μην έχει μαγειρέψει αυτή τη συνταγή. Εμείς εδώ δίνουμε τη δική μας εκδοχή που συνιθίζουμε να φτιάχνουμε αρκετές φορές και λατρεύουν τα παιδιά και όχι μόνο.

Ingredients

    Directions

    Ψήνουμε σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

    Step 1

    Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μισό λάδι(25γρ), τη μουστάρδα, τα 15γρ απο το αλάτι, τα πιπέρια, τα φύλλα απο το θρούμπι, τα φύλλα απο το δεντρολίβανο, το κάρυ, τις σκελίδες σκόρδου, το ξύσμα και λίγο απο το χυμό λεμονιού (το 1/3 περίπου) και χτυπάμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά.

    Step 2

    Σ ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια απο το κοτόπουλο, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα απο το μπλέντερ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού.

    Step 3

    Σε ένα ταψι 35άρι βάζουμε τις πατάτες τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο αλάτι, την ρίγανη, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι και το κρασί και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

    Step 4

    Πάνω απο τις πατάτες τοποθετούμε τα κομμάτια απο το κοτόπουλο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε πάνω κάτω στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου βάζοντάς το κάτω στο φούρνο.

    Step 5

    Τα τελευταία 20 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρει χρώμα.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και μπούκοβο. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *