Κατσικάκι κοκκινιστό με σπαγγέτι

Κατσικάκι κοκκινιστό με σπαγγέτι
  • Προετοιμασία
    20 mins
  • Μαγείρεμα
    3 hours
  • Έτοιμο
    5
  • View
    145

Κατσικάκι κοκκινιστό με σπαγγέτι

Κλασικό Κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγητό. Τι να πούμε τώρα για αυτή την υπέροχη συνταγή. Αρώματα και γεύσεις μοναδικές. Αναμνήσεις, ακόμα περισσότερες… Φαγητό βγαλμένο απο την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με πολλές περγαμηνές… Ποιόν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο ένα τέτοιο υπέροχο πιάτο.

Ingredients

    Directions

    Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για πολλή ώρα.

    Step 1

    Σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί το κρέας και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο και πάπρικα καπνιστή.

    Step 2

    Σε καυτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

    Step 3

    Αποσύρουμε το σοταρισμένο κρέας σε ένα πιάτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν.(3-4 λεπτά περίπου)

    Step 4

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το μπαχάρι, τον κέδρο, το ξύλο κανέλας, τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό.

    Step 5

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας, βάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό ίσα που να βράζει, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 2,5-3 ώρες.

    Step 6

    Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε 500γρ σπαγγέτι σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

    Step 7

    Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα καίμε με ελαιόλαδο και βούτυρο.

    Conclusion

    Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο πρώτα τα ζυμαρικά, τα πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, αρκετή σάλτσα και 1-2 κομμάτια κρέας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *