Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό
  • Προετοιμασία
    15mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour and 15 mins
  • Έτοιμο
    6
  • View
    283

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό.

Κλασσικό μοναστηριακό φαγητό για περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Το χταπόδι με τα ζυμαρικά συνδυάζονται ιδανικά με τη βοήθεια των μπαχαρικών και δημιουργούν ενα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Συνοδεύεται ιδανικά με ούζο ή καλό κόκκινο κρασί και τρώγεται πάντοτε με καλή παρέα και πολλή όρεξη.

Ingredients

    Directions

    Δεν προβράζουμε το χταπόδι.

    Step 1

    Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκατοστών.

    Step 2

    Σε ζεστή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το φινόκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

    Step 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ ανακατεύοντας για ενα λεπτό μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

    Step 4

    Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και μόλις το πιεί ρίχνουμε το χταπόδι και μετά απο 1 λεπτό ρίχνουμε την ντομάτα, το ξύλο κανέλας, τα φύλλα δάφνης, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.

    Step 5

    Μετά απο 1 ώρα δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό προσθέτουμε 500γρ βραστό νερό, το μακαρονάκι, αλατίζουμε ελαφρώς και βράζουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας κάθε δυο λεπτά για να μην κολλήσει.

    Step 6

    Μόλις γίνει αποσύρομε απο τη φωτιά και το αφήνουμε με κλειστή την κατσαρόλα 15 λεπτά για να τραβήξει τα ζουμιά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *