Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
  • Προετοιμασία
    45 mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour
  • Έτοιμο
    7
  • View
    429

Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Ψάχνοντας τα αρχεία μου βρήκα μια παλιά συνταγή για τυρόπιτα. Αφού λοιπόν την πείραξα σκέφτηκα να σας την παρουσιάσω. Είναι μια πολύ νόστιμη και απλή συνταγή φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο, που μέσα απο την απλότητά της ανδεικνύεται η αγάπη και το μεράκι που κληρονομήσαμε για τη μαγειρική.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών.

    Step 1

    Σε μια μπασίνα βάζουμε 300γρ αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 120γρ νερό, 20γρ τσίπουρο και ζυμώνουνε μέχρι να γίνει ζυμάρι.(3-4 λεπτά περίπου) ( αν χρειαστεί αλεύρι ή νερό συμπληρώνουμε)

    Step 2

    Τυλίγουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου

    Step 3

    Σε ένα μπόλ βάζουμε 250γρ γιαούρτι στραγγιστό, 250γρ γάλα, 3 αυγά, 10 γρ άνιθο ψιλοκομμένο και χτυπάμε με ένα πιρούνι ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.

    Step 4

    Στη συνέχεια σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα και τη μυζήθρα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε μέσα στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά πασπαλίζοντας ελαφρά με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

    Step 5

    Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με διάμετρο 30cm.

    Step 6

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και ανοίγουμε τα πρώτο ζυμάρι σε φύλλο με διάμετρο μεγαλύτερη κατά 10cm απο τη διάμετρο του ταψιού, το απλώνουμε στο ταψί και το πασπαλίζουμε με λάδι.

    Step 7

    Ανοίγουμε τα δεύτερο ζυμάρι σε φύλλο με διάμετρο μεγαλύτερη κατά 10cm απο τη διάμετρο του ταψιού, το απλώνουμε στο ταψί πάνω απο το πρώτο λαδωμένο φύλλο και το πασπαλίζουμε ελαφρώς με λάδι.

    Step 8

    Έπειτα ανοίγουμε το τρίτο ζυμάρι σε φύλλο με διάμετρο μεγαλύτερη κατά 10cm απο τη διάμετρο του ταψιού, το απλώνουμε στο ταψί πάνω απο το δεύτερο λαδωμένο φύλλο και το λαδώνουμε και αυτό.

    Step 9

    Στη συνέχεια αδειάζουμε το μπόλ με τη γέμιση στο ταψί με τα φύλλα και γυρνάμε τις άκρες απο το φύλλα προς τα μέσα εναλλάξ ,αφού προηγπουμένως λαδώσουμε κάθε μία άκρη πριν απλώσουμε την άλλη.

    Step 10

    Στο τέλος λαδώνουμε την πίτα απο το πάνω μέρος.

    Step 11

    Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω-κάτω για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

    Conclusion

    Μόλις ψηθεί την βγάζουμε και την αφήνουμε μισή με μία ώρα να κρυώσει πριν την κόψουμε σε κομμάτια. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *