Κοχύλια με λιαστή ντομάτα

IMG 20230909 204256β scaled
  • Προετοιμασία
    5 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    99

Κοχύλια με λιαστή ντομάτα

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που συνδυάζει ένα υπέροχο ζυμαρικό με μια ωραία και πολύ γευστική σάλτσα με λιαστές ντομάτες. Είναι μια συνταγή που θα σας συναρπάσει με τα αρώματα της. Είναι μια συνταγή που θα σας οδηγήσει σε πολύ όμορφα γευστικά μονοπάτια. Φυσικά το μυρωδικό που την αρωματίζει δεν είναι άλλο απο το φρέσκο βασιλικό.

 

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.

    Step 1

    Σε μια κατσαρόλα νερό που βράζει ρίχνουμε 2 πρέζες αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

    Step 2

    Τα σουρώνουμε και κρατάμε 250γρ από το νερό τους.

    Step 3

    Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα μακαρόνια φτιάχνουμε τη σάλτσα.

    Step 4

    Σε ζεστό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες για 4-5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Step 5

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για άλλο 1 λεπτό.

    Step 6

    Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, το βασιλικό και μετά από 2-3 λεπτά την παρμεζάνα τα ζυμαρικά και 250 γρ από το νερό τους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πιούν τα υγρά και να γλασάρουν. (3-4 λεπτά περίπου)

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *