Πένες με πιπεριές και λουκάνικο χωριάτικο

Πένες με πιπεριές και λουκάνικο χωριάτικο
  • Προετοιμασία
    10 mins
  • Μαγείρεμα
    20 mins
  • Έτοιμο
    2
  • View
    159

Πένες με πιπεριές και λουκάνικο χωριάτικο

Μια συνταγή με δύο υπέροχα υλικά τα οποία τη χαρακτηρίζουν και της δίνουν υπέροχα αρώματα. Μια συνταγή πραγματικά πολύ εύκολη και γρήγορη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος ζυμαρικού επιθυμείτε. Εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε τις υπέροχες πένες.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.

    Step 1

    Σε νερό που βράζει ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και κρατάμε 200γρ νερό από τα ζυμαρικά.

    Step 2

    Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το λουκάνικο για 10 λεπτά.

    Step 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο με τον πελτέ ανακατεύοντας συνεχώς για να σοταριστεί ο πελτές και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί.

    Step 4

    Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το βασιλικό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 9-10 λεπτά.

    Step 5

    Στη συνέχεια βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και 200γρ από το νερό τους, 100γρ τριμμένη παρμεζάνα και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι μέχρι να πιούν ελαφρώς το νερό τους και να γλασάρουν. (2 λεπτά περίπου)

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE