Τορτελίνια με πέστο βασιλικού

Τορτελίνια με πέστο βασιλικού
  • Προετοιμασία
    5 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    99

Τορτελίνια με πέστο βασιλικού

Το λεγόμενο πέστο τζενοβέζε. Κλασική συνταγή σήμα κατατεθέν της ιταλικής κουζίνας. Προέρχεται απο τη βορειοδυτική Ιταλία και συγκεκριμένα απο την όμορφη Γένοβα, εξ’ ού και το όνομα. Εύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική συνταγή η οποία θα γεμίσει την κουζίνα σας με το φρέσκο άρωμα του βασιλικού. Κατάλληλος βασιλικός γι’ αυτή τη συνταγή φυσικά είναι ο πλατύφυλλος.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι και όποιο είδος ζυμαρικού θέλουμε.

    Step 1

    Σε νερό που βράζει ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και κρατάμε 100-150γρ νερό από τα ζυμαρικά.

    Step 2

    Σε ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Step 3

    Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το κρύο κουκουνάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά τα υλικά.

    Step 4

    Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το πέστο, 200γρ νερό από τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά ανακατεύοντας.

    Step 5

    Μόλις γλασάρουν μετά από 3-4 λεπτά περίπου τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα προαιρετικά με μπούκοβο. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE