Αρνάκι στη γάστρα με σκιουφιχτά

Αρνάκι στη γάστρα με σκιουφιχτά
  • Προετοιμασία
    20 mins
  • Μαγείρεμα
    2hours and 15mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    175

Αρνάκι στη γάστρα με σκιουφιχτά

Μια υπέροχη συνταγή με έντονες ελληνικές γεύσεις και αρώματα. Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ταψί ωστόσο η γάστρα είναι απαραίτητη διότι θα κρατήσει το κρέας αρκετά ζουμερό και θα βοηθήσει το φαγητό μας να μελώσει.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε πήλινη γάστρα.

    Step 1

    Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές.

    Step 2

    Σε ζεστό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

    Step 3

    Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κομμάτια του αρνιού χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

    Step 4

    Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο με τον πελτέ, 1κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη, 2κουταλάκια του γλυκού κεδροκούκουτσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.

    Step 5

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε, 400γρ ντοματάκια αποφλοιωμένα σε κονσέρβα(ή 400γρ τριμμένες ντομάτες) , αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

    Step 6

    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με ένα πιρούνι λιώνουμε καλά τα ντοματάκια.

    Step 7

    Σε μια γάστρα βάζουμε τα κομμάτια από το σοταρισμένο αρνί μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει, προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι, 20γρ ελαιόλαδο, 500γρ ζεστό νερό, μια πρέζα αλάτι, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 2 ώρες.

    Step 8

    Μετά από μιάμιση ώρα ρίχνουμε τα σκιουφιχτά, 400γρ ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με κλειστή γάστρα στο φούρνο ανακατεύοντάς τα κάθε 4 λεπτά για να μην κολλήσουν.(Αν δούμε ότι χρειάζονται νερό προσθέτουμε, πάντοτε ζεστό.)

    Step 9

    Βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

    Step 10

    Μόλις γίνουν αποσύρουμε τη γάστρα από το φούρνο και την αφήνουμε εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά.

    Conclusion

    Στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι ή όποιο άλλο τυρί θέλουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE