Κόκορας κρασάτος με παπαρδέλες

Κόκορας κρασάτος με παπαρδέλες
  • Προετοιμασία
    25 mins
  • Μαγείρεμα
    2 hours and 35mins
  • View
    10

Κόκορας κρασάτος με παπαρδέλες

Τι να πούμε για να περιγράψουμε αυτό το αριστούργημα. Δεν υπάρχουν λέξεις που να αποδώσουν ακριβώς τη γεύση αυτής της υπέροχης συνταγής! Στη Γαλλική κουζίνα λέγεται “coq au vin” και θεωρείται ως ένα απο τα καλύτερα πιάτα. Στη δική μας συνταγή τον σερβίρουμε με παπαρδέλες.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε βαθιά κατσαρόλα.

    Step 1

    Στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές.

    Step 2

    Σε ζεστή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα αποσύρουμε σε μια πιατέλα.

    Step 3

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

    Step 4

    Στη συνέχεια δυναμώνουμε στο δυνατό προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μισό λεπτό ακόμα.

    Step 5

    Κατόπιν ρίχνουμε τον πελτέ ανακατεύοντας για μισό λεπτό, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια του κόκορα και σβήνουμε με το κρασί.

    Step 6

    Βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό καπάκι για να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και τη ντομάτα, αλατίζουμε ελαφρώς, βάζουμε το ξύλο κανέλας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (ίσα που να βράζει) για 2 ώρες.

    Step 7

    Βράζουμε τις παπαρδέλες 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία και τις σουρώνουμε.

    Step 8

    Την ώρα που βράζουμε τα ζυμαρικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 150γρ βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να πάρει χρώμα ανοιχτό καφέ(beurre noisette).(10 λεπτά περίπου)

    Step 9

    Στη συνέχεια βάζουμε τις σουρωμένες παπαρδέλες σε ένα μπολ τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις περιχύνουμε με το βούτυρο και τις ανακατεύουμε καλά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο παπαρδέλες, πασπαλίζοντάς τες με τριμμένο πεκορίνο και από πάνω περιχύνουμε λίγη σάλτσα και βάζουμε ένα κομμάτι κόκορα. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE