Σπαγγέτι με κιμά

Σπαγγέτι με κιμά
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour and 10 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    13

Σπαγγέτι με κιμά

Ίσως το πιό πολυμαγειρεμένο φαγητό στα Ελληνικά σπίτια. Δεν υπάρχει νομίζω κανένας που να μην λαχταράει ένα πιάτο απο αυτό το υπέροχο φαγητό. Είναι ίσως το μοναδικό φαγητό που δεν τρώς μόνο ένα πιάτο. Ένα καλό κεφαλοτυρί ή μια παρμεζάνα ρετζιάνο μπορούν σίγουρα να το απογειώσουν…

Ingredients

    Directions

    Για τον κιμά χρησιμοποιούμε κατσαρόλα διαμέτρου 22-24 εκατοστών.

    Step 1

    Σε ζεστή κατσαρόλα 22-24 εκατοστών σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον για 2 λεπτά.

    Step 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα για άλλα 10 λεπτά περίπου.

    Step 3

    Δυναμώνουμε τη φωτιά στο δυνατό και προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας τον για να σπάσουν τα γρομπαλάκια μέχρι να πάρει χρώμα (5-6 λεπτά περίπου)

    Step 4

    Χαμηλώνουμε στο μέτριο προς δυνατό και προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το τριμμένο μπαχάρι, το τριμμένο γαρύφαλλο, την καπνιστή πάπρικα, 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς και μετά από 1-2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας (ντεγκλασάροντας)

    Step 5

    Μόλις σωθεί το κρασί ρίχνουμε την ντομάτα, μισό ποτηρι νερό, τη δάφνη το ξύλο κανέλας, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου.

    Step 6

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 λίτρα νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μακαρόνια.

    Step 7

    Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

    Step 8

    Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε ρίχνουμε 2-3 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε με τον ελληνικό τρόπο. Σε ένα πιάτο βάζουμε μακαρόνια, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και από πάνω ρίχνουμε 200γρ σάλτσα κιμά. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *