Σαλάτα με ψητά λαχανικά και σαγανάκι

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και σαγανάκι
  • Προετοιμασία
    10mins
  • Μαγείρεμα
    1hour
  • Έτοιμο
    2
  • View
    427

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και σαγανάκι.
Ένα απόγευμα άνοιξα το ψηγείο και είδα μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκύθια, καρότα και άλλα λαχανικά και είπα να φτιάξω κάτι απλό, νόστιμο και θρεπτικό. Σκέφτηκα να τα συνδυάσω με ένα σαγανάκι απο πεκορίνο(βλ. συνταγή στο site) που είναι πικάντικο για να σπάσω τη γλυκύτητα των ψημένων λαχανικών. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι θαυμάσιο.

Ingredients

    Directions

    Προσοχή στο ψήσιμο των λαχανικών ώστε να κρατάνε λίγο.

    Step 1

    Σε ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες απο τα λαχανικά εκτός απο τις πιπεριές, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο τρειμμένο, πάπρικα καπνιστή και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για 20 λεπτά.

    Step 2

    Μόλις γίνουν τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ.

    Step 3

    Έπειτα βάζουμε τις πιπεριές στο ταψί και τις ψήνουμε και αυτές στους 200 στον αέρα για 30 λεπτά.(Στα μισά του χρόνου τις γυρίζουμε απο την άλλη πλευρά)

    Step 4

    Μόλις ψηθούν τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε στο μπόλ με τα άλλα λαχανικά.

    Step 5

    Ρίχνουμε στο μπόλ με τα λαχανικά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο με μέλι, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

    Conclusion

    Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο τα λαχανικά, απο πάνω τα κομμάτια απο το σαγανάκι και πασπαλίζουμε με την κρέμα μπαλσάμικου.(Συνταγή για το τυρί σαγανάκι θα βρείτε στο site μας) Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *