Μακαρόνια με πράσινη σάλτσα

Μακαρόνια με πράσινη σάλτσα
  • Προετοιμασία
    5mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    303

Μακαρόνια με πράσινη σάλτσα

Μια απλή και συνάμα πολύ νόστιμη μακαρονάδα. Θέλει ελάχιστο χρόνο και θα σας λύσει τα χέρια αν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο και νόστιμο για φαγητό. Ο συνδυασμός του μαϊντανού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο φτιάχνουν μια πολύ νόστιμη σάτσα που αγκαλιάζει τα μακαρόνια και ισορροπεί τέλεια με την παρμεζάνα. Αν όμως θέλετε να τα κάνετε νηστίσιμα μπορείτε να τραγανίσετε τριμμένο ψωμί σε ελαιόλαδο με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα καπνιστή.

Ingredients

    Directions

    Χρειαζόμαστε τηγάνι αντικολλητικό.

    Step 1

    Στο μπλέντερ βάζουμε 160γρ ελαιόλαδο, 60γρ μαϊντανό, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια πράσινη σάλτσα.

    Step 2

    Βράζουμε τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και κρατάμε 200γρ από το νερό που τα βράσαμε.

    Step 3

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μακαρόνια, τη σάλτσα και το νερό από τα ζυμαρικά και τελειώνουμε τη μακαρονάδα ανακατεύοντας συνεχώς για να πάει παντού η σάλτσα.

    Step 4

    Σερβίρουμε τη μακαρονάδα πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

    Step 5

    Αν θέλουμε να την κάνουμε νηστίσιμη σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 1 κουτ της σούπας ελαιόλαδο τρίμμα από ψωμί με αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα μέχρι να ροδίσει και να τραγανίσει και με αυτό πασπαλίζουμε τα μακαρόνια.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπούκοβο. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *