Ριγκατόνι με πέστο ρόσο

Ριγκατόνι με πέστο ρόσο
  • Προετοιμασία
    30 mins
  • Μαγείρεμα
    15 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    224

Ριγκατόνι με πέστο ρόσο

Κλασική ιταλική συνταγή απο τη νότια Ιταλία. Ένα πέστο διαφορετικό με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Χρησιμοποιούμε λιαστές ντομάτές, αμύγδαλο ψημένο και παρμεζάνα. Τρία υλικά που δένουν καταπληκτικά και δίνουν μια πολύ ιδιαίτερη γεύση στη συνταγή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος ζυμαρικών θέλετε.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι για το τελείωμα.

    Step 1

    Σε νερό που βράζει ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και κρατάμε 200γρ νερό από τα ζυμαρικά.

    Step 2

    Σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα.

    Step 3

    Αποσύρουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για 30 λεπτά.

    Step 4

    Στο μούλτι ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, τα σκόρδα, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, 1κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, 45γρ παρμεζάνα τριμμένη, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.

    Step 5

    Σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το μείγμα από το μούλτι, τα βρασμένα ζυμαρικά και 200γρ από το νερό που τα βράσαμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πιούν ελαφρώς το νερό και να γλασάρουν.(2-3 λεπτά περίπου)

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *