Χοιρινό με πράσο

Χοιρινό με πράσο
  • Προετοιμασία
    15 mins
  • Μαγείρεμα
    1 hour and 30 mins
  • Έτοιμο
    4
  • View
    168

Χοιρινό με πράσο

Υπέροχη συνταγή εμπνευσμένη απο την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Προέρχεται απο την όμορφη Κρήτη και έχει μια νοστιμιά που θα σας εντυπωσιάσει. Γεύσεις και αρώματα δένουν αρμονικά και δημιουργούν ένα πιάτο πολύ γευστικό και ιδιαίτερο το οποίο θα κάνει την  κουζίνα σας να ευωδιάσει.

Ingredients

    Directions

    Χρησιμοποιούμε κατσαρόλα μεγάλη.

    Step 1

    Σκουπίζουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος.

    Step 2

    Σε ζεστή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το αποσύρουμε σε ένα πιάτο.(περίπου 3 λεπτά)

    Step 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα για 3-4 λεπτά.

    Step 4

    Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό, ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το μάραθο, το κίμινο ανακατεύοντας συνεχώς και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας και σβήνουμε με το κρασί.

    Step 5

    Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (μετά από 2-3 λεπτά περίπου) ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, τον κέδρο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό προς μέτριο, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα περίπου.

    Conclusion

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι. Καλή σας όρεξη!

    YOU MAY ALSO LIKE

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *